Следвайте Гласове в 14  социологически агенции, обединени в Българската асоциация на

...
Следвайте Гласове в 14  социологически агенции, обединени в Българската асоциация на
Коментари Харесай

Социолози към Хазарта, Кирил и Асен: Кажете името на агенцията, която ви е искала пари за процент отгоре

Следвайте " Гласове " в
14  социологически организации, обединени в „ Българската асоциация на експертите в маркетинговите проучвания и изследванията на публичното мнение ” (BAMOR) реагираха срещу изявление на Ицо Хазарта по Нова тв. Изследователите на публичното мнение показаха възмущението си от изказване на рапъра, който е  кандидат-депутат, че „ социологическа организация е желала през 2021 година 100 хиляди лв. за издание на данни в интерес на „ Продължаваме промяната “. Изказването си Христо Петров е направил в предаването „ На фокус с Лора Крумова “ по Нова телевизия на 18 септември 2022 г. 

В декларация до медиите социолозите упорстват Христо Петров и управлението на " Продължаваме промяната " в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев  " да назоват обществено организацията, която (цитираме) „ на предишните избори ни е желала 100 хиляди лева, с цел да дадат % от горната страна “ (край на цитата) ".
Ето и цялостния ѝ текст:
Декларация по по мотив изявлението на кандидат-депутата Христо Петров в изявление за предаването „ На фокус с Лора Крумова “ по Нова телевизия от 18 септември 2022г., че „ социологическа организация е желала през 2021г. 100 хиляди лв. за издание на данни в интерес на „ Продължаваме промяната “

„ Българската асоциация на експертите в маркетинговите проучвания и изследванията на публичното мнение ” (BAMOR) настояваме Христо Петров и управлението на Продължаваме промяната в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев да назоват обществено организацията, която (цитираме) „ на предишните избори ни е желала 100 хиляди лева, с цел да дадат % от горната страна “ (край на цитата).
Подобни без адресни мнения освен вредят на работата на тези организации и анкетьори, които добросъвестно и съгласно професионалните стандарти правят социологически изследвания, само че и посредством основаването на съмнение към всички поддържат корупционна среда, против която Политическа партия заявява, че се бори.
Със страдание означаваме, че сходни офанзиви се случват в дните на национална предизборна акция, когато резултатите от социологически изследвания имат още по- висока осведомителна стойност за обществото ни.
Апелираме към всички анализатори – социолози, политолози, публицисти, граждански организации и други, да се причислят към нашата позиция за неразпространение на без адресни обвинявания и да пожелаеме изясняването на този случай, вместо да се зареждат следващите кавги.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР